Lightroom Preset Porcelain Puff
Lightroom Preset Green Sheen 2
Lightroom Preset Crush on You
Lightroom Preset Misty Blue

Lightroom er et fabelaktig verktøy.

Både praktisk, produktivt og kreativt. Å være både produktiv og kreativ samtidig kan være en utfordring. Og det er nettopp her Presets kommer inn. Du har bilder, kanskje mange bilder, klare i Lightrooms bibliotek. Du vil være kreativ, men har tidspress. Eller du vil ha inspirasjon. Hvorfor ikke starte med et rikt utvalg av ferdigfunderte, kreative opplevelser?

Etter mer enn tredve år med fotografi, og mer enn tyve år i digital produksjon, skjønner jeg at jeg sitter på en hel del kompetanse som kan komme andre til gode. Å utvikle Presets er en ypperlig måte for meg å booste din hverdag.

Mitt formål er å lage Presets av høy kvalitet som har mange bruksområder. En av gledene for meg er å kunne leke meg med både uttrykk, muligheter og navn på innstillingene. Den kreative prosessen er i seg selv en belønning, mens kunnskapen om at dette kommer andre til gode er enda mer tilfredsstillende.

På den praktiske siden kan jeg ta med at alle Presets du finner her fungerer både på råfiler og JPG-filer. Hvis det kommer noen unntak vil det være tydelig merket. Uansett, jeg vil på det sterkeste anbefale å bruke råfiler…

Når jeg utvikler Presets har jeg alltid deg som fotograf og bruker i tankene. Det som er superviktig å være klar over er at det er du som er mesteren i Lightroom, og du er den som avgjør hvordan ditt bilde skal se ut. Presets er bare et utgangspunkt for hvordan bildet ditt kan bli, og hvordan hver Preset fungerer avhenger av bildet du starter med. I Lightroom kan du selv stille inn alt som finnes i en Preset, og når du har lagt på et Preset kan du fortsette bearbeidingen av bildet. På den måten skaper du nettopp det uttrykket du vil ha.

Min innfallsvinkel er å levere noe som kan trigge din nysgjerrighet og samtidig booste produktiviteten din. Sjekk ut de forskjellige samlingene med Presets for Lightroom og annet digitalt her.

Foreløpig er det en gratis pakke med Presets, en Premium-pakke i beta og en gratis kalender-pakke for Lightroom. Følgende står i kø:

Presets:

  • Landscape Nordic Edition
  • Landscape Atlantic Breeze
  • Arctic Landscape
  • Deep Fjords
  • Norwegian Wood
  • Scandinavian Light
  • Trolls and Tales
  • Viking Heritage
  • Viking Vibes

Annet: Kalenderpakke med flere formater og design

Hvis du ikke kjenner Adobe Lightroom fra før kan du finne mer informasjon om det her hos Adobe. Hvis du allerede bruker Lightroom, men ikke kjenner så mye til Presets, kan du lese litt om det på Julieanne Kosts blogg her.